Over ons - Hyundai Machines Belgium

Over ons

Hyundai Machines Belgium

Geschiedenis

In de jaren 90 hebben Jan Haesevoets en Paul Verbiest de eerste contacten gelegd met Hyundai Heavy Industries. Hyundai was actief op zoek naar een toegangsdeur voor de Europese markt. Jan en Paul waren, na een bezoek in Zuid-Korea, overtuigd van de kwaliteit van deze machines, alsook de visie van de constructeur. Service stond voorop. Zo is op 1 april 1999 Hyundai Machines Belgium nv opgericht, of kortweg H.M.B. nv. De eerste machines kwamen aan en bleken een succes te zijn. Op korte termijn groeide de firma verder uit en was de vestiging in Geel te klein geworden. Jan en Paul besloten daarom om uit te kijken naar een nieuwe locatie. Die vonden ze in Paal-Beringen. Eind 2012 was de nieuwbouw eindelijk klaar en konden we de nieuwe gebouwen betrekken.

Omdat onze klanten centraal staan en we steeds korter bij onze klanten willen staan, hebben we sinds 2020 een extra filiaal opgezet in Assenede. Op deze manier kunnen we ook in het westen van België een snellere en betere service leveren. Vanuit dit filiaal wordt in 2022 ook de verhuurtak opgericht.

Hyundai is ons bestaan. Toch zagen we in het verleden ook de nood bij aannemers om een ruimer aanbod te kunnen bieden. Daarom kwamen er in de loop der jaren diverse producten bij zoals Daemo, Morooka, Dieci,…

Familiebedrijf

H.M.B. is een organisatie van ca 25 krachten. We streven er naar om binnen onze organisatie iedereen persoonlijk te behandelen. We hebben een familiaal karakter en uiten dit ook in diverse evenementen met het gehele gezin. De beste werknemers zijn gemotiveerde werknemers.

Wat doen we

H.M.B. is actief in de verkoop van machines in de grond- en recyclage sector. Op deze manier kan de aannemer op zijn beurt zijn klus in een minimum van tijd klaren. Wij kunnen deze service enkel aanbieden door met sterke merken te werken.

Waarom voor ons kiezen

H.M.B. is gegroeid op service. Goede service kan je enkel bieden met sterke merken. Merken die mee investeren in services. Voor Hyundai hebben we het extra voordeel dat de draaischijf voor Europa in Tessenderlo (Europese stock van onderdelen) en Vrasene (stock van machines) ligt. Dit zorgt voor een zeer korte keten en een persoonlijke touch met onze fabrikant. Bijkomend is ook in Tessenderlo het Europese opleiding centrum alsook een test centrum gevestigd. Door de nabijheid van onze onderlinge filialen hebben we ook een zeer sterke relatie met Hyundai Heavy Industries, dat onze klanten dan weer ten goede komt.

Verscheidenheid

Waar maakt HMB het verschil? Door onze kleinschaligheid. Onze klanten hebben een naam, geen nummer. Wij trachten steeds te werken op maat van onze klanten. We streven dan ook naar 98% klant tevredenheid. Ook geven wij onze klanten niet alleen de service die zij nodig hebben, we geven hen tevens de juiste ondersteuning en raad om hun machine optimaal te laten werken.

Ons team

Ons team bestaat uit 10 service techniekers, elk met zijn specificatie. Ook hebben we een 5-tal service techniekers voor buitendienst. Met hun totaal uitgeruste (vracht)wagen komen zij bij u op de werf voor onderhoud en/of herstelling. Om onze techniekers optimaal te ondersteunen hebben we een 3-tal medewerkers voor After-sales. Zij beheren ons magazijn, plannen interventies en bestellen de benodigde onderdelen voor de komende interventies.

Daarnaast hebben we nog personeel voor boekhouding en administratie.

Ons 5 koppig verkoopteam staat elke dag paraat om u te adviseren bij welke tools u nodig heeft. Zij zorgen voor uw offerte op maat en zorgen dat alles wordt uitgevoerd zoals bij bestelling is besproken.

Hyundai
Morooka
Daemo
Anaconda
fr nl